VAŘÍME POUZE PRO UBYTOVANÉ HOSTY A NA OBJEDNÁVKU PŘEDEM
Seznam a číselné označení potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označení dle směrnice 1169/11 EU
- 1. obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
- 2. korýši a výrobky z nich
- 3. vejce a výrobky z nich
- 4. ryby a výrobky z nich
- 5. podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z ní
- 6. sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. mléko a výrobky z nich
- 8. skořápkové plody a výrobky z nich – všechny druhy ořechů
- 9. celer a výrobky z něj
- 10. hořčice a výrobky z ní
- 11. sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích oxidu siřičitého vyšších než 10 mg/kg
- 13. vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
- 14. měkkýši a výrobky z nich
Dle nařízení Evropského Parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. října 2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, které ukládá povinnost stravovacích provozů uvádět alergeny obsažené v nabízených pokrmech s účinností od 13. 12. 2014.
Z tohoto důvodu i naše provozovna začíná od 13.12.2014 uvádět alergeny u jednotlivých pokrmů. Seznam alergenů je možné nalézt na webových stránkách po pravé straně v bloku "Seznam alergenů". Jednotlivé alergeny jsou očíslovány a jednotlivá čísla jsou uvedena vždy za pokrmem v jídelním lístku.